Jak jsem se přestala bát létat

19.12.2016
Rok se s rokem sešel a už jsou tu opět Vánoce.
Co bych mohla popřát jiného, než aby Váš rok 2017 byl plný optimismu.
Ne jen tak nějakého optimismu, ale věčného optimismu, který se z duše jen tak nevytrácí.
A možná povyprávět svůj malý příběh o cestě na Bali.
Letadlo je magické místo vždycky říkává moje kamarádka Lucka.
Moc jsem jí nevěřila a spíš se létání bála. Ten pocit, že je taková hromada kovu ve vzduchu mě vždycky děsila. Létající autobus, kdo to kdy viděl. Samozřejmě vím, že je to fyzika, ale někdy mám pocit, že letadlo drží jenom díky naší víře, že může letět.
A když už jsem u té víry, možná náhoda mě obohatila o zajímavé setkání právě v letadle po cestě. Byla to skupinka sportovců a s nimi trenér pilates ze Švédska, který mi řekl zajímavá statistická čísla o létání.
Šance, že s námi letadlo spadne je 1 : 11 000 000 ( to znamená 0.00001%). To, že zemře někdo z nás při autonehodě je 1 : 5 000, takže cesta na letiště je vlastně ta skutečně nebezpečná část cesty.
Dokonce šance, že s námi letadlo spadne pokud letíme s leteckou společností z rozvinutých zemí je 1 : 30 000 000
To šance, že zemřu já nebo třeba vy na otravu jídlem je 1 : 3 000 000. Dokonce máte mnohem větší šanci, že do Vás uhodí blesk nebo, že zemřete v noci pádem z postele.
Ale nejdůležitější poznání, které mě tento učitel z letadla předal bylo, že nikdo z nás neví, zda mu za vteřinu nepraskne cévka v hlavě nebo se nezastaví srdce a proto bychom měli brát život tak jak přichází a nesnažit se ho mít za každou cenu pod kontrolou. Člověk si oddechne, když si řekne, no co, stejně s tím nic neudělám, tak proč si tím ještě dopředu dělat starosti. Dokonce jeden z citátů v mém novém motivačním kalendáři 2017 je od něj.
A tak Vám přeji aby ten příští rok 2017 byl úspěšný, šťastný, zdraví Vám přálo a třeba i nějaká pěkná cesta Vás potkala, ale hlavně ať se netrápíte něčím, čím se trápit nemusíte.
Kdoví, třeba také potkáte zajímavého učitele a nemusí to být zrovna v letadle.

Ze srdce a s úctou přeji nádherné Vánoce
***
Olga Lounová

Ps: Nástěnný kalendář nebo stolní kalendář 2017 s podpisem si můžete objednat na http://www.olga-shop.cz/ za cenu 290,- a nebo 190,-.
Pod stromeček zasíláme ještě i celé úterý 20.12. Při objednávce ve středu a déle předpokládáme doručení v pondělí.


<
>
Olga Lounová Facebook Olga Lounová YouTube Olga Lounová Instagram
Olga Lounová Twitter Olga Lounová MySpace Olga Lounová IMDB Olga Lounová iTunes Olga Lounová Wikipedie